Znane so podrobnosti hujših kaznivih dejanj, ki jih je storil 26-letni Hrvat z začasnim prebivališčem v Mariboru. Ta je pred dnevi ugrabil mlajšo žensko in jo prisilil, naj ga odvede na določeno lokacijo. 22-letnici je, kot smo že poročali, odvzel nekaj njenih predmetov in jo z njenim vozilom odpeljal na kraj ugrabitve, kjer jo je izpustil in se z vozilom odpeljal naprej. Osumljenec  je bil izsleden in prijet naslednje jutro po storjenih kaznivih dejanjih v bližini njegovega začasnega prebivališča.

Preiskovalna sodnica je zoper njega odredila sodno pridržanje, pripor pa včeraj po zaslišanju, podaljšala. Policisti ga sumijo še več drugih kaznivih dejanj, podrobnosti so predstavili danes. “Obravnavano je bilo tudi kaznivo dejanje poglavja zoper spolno nedotakljivost, a ne gre za posilstvo,” je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. Več podrobnosti pa v posnetku spodaj.

Nekaj dni pred omenjenim dogodkom, smo o storilcu že poročali. Policija je potrdila, da gre za moškega, ki je prav tako v Miklavžu, blokiral pot voznici, vanjo nameril pištolo in zahteval denar. Prav tako so potrdili, da je 26-letnik, v sostorilstvu avgusta letos ugrabil 37-letnika, ki se je pri dejanju lažje telesno poškodoval.

Ste bili med oškodovanci?

Pozivamo vse tiste ljudi, ki so bili oškodovanci tega kaznivega dejanja pa zaradi groženj tega niso prijavili: “Ne trpite tega, pridite k nam, da zadeve rešimo. Vsi tisti, ki bo o kaznivem dejanju ali osumljencu kaj vedeli, se javite
na 113 ali anonimni telefon 0801200″.