Nekdanja policiska PU Maribor, 36-letna M.V., sicer diplomirana varstvoslovka, na predobravnavnem naroku ni priznala krivde za očitano kaznivo dejanje krive izpovedbe v kazenskem postopku. Kot poroča portal slovenskenovice.si, sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislavu Jugu tako ni ostalo drugega, kot da razpiše glavno obravnavo. V lanskem letu je 36-letnica prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Za kaznivo dejanje, gre za krivo pričanje, ko naj bi v kazenski zadevi na Okrajnem sodišču v Lendava zoper sosedo, ki jo je ovadil drugi sosed, krivo pričala. Za omenjeno KD je predpisanih do pet let zapora. V primeru priznanja bi, kot še poroča portal slovenskenovice.si, prejela polletno zaporno kazen pogojno na dve leti. Sojenje se bo začelo 20. januarja.

Obtožena je poznana javnosti po tekmovanju v šovu Kmetija išče lastnika, predlani in lani pa je zlorabila položaj policistke in si izmišljevala prometne prekrške državljanov. Zaradi tega so jo najprej suspendirali, nato pa z njo prekinili sodelovanje. Po odpovedi je našla službo v Avstriji.