Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so bili v noči na četrtek v okolici Maribora (po naših neuradnih podatkih se je dogodek zgodil v enem od lokalov v Miklavžu na Dravskem polju, op. p.) obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve.

Protipravno ji je odvzel nekaj njenih predmetov

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, dodajajo, da je neznani storilec v okolici Maribora ugrabil mlajšo žensko, ko jo je z uporabo sile in grožnje prisilil, da ga je s svojim osebnim avtomobilom odpeljala na drugo lokacijo. »Tam ji je protipravno odvzel nekaj njenih predmetov, nato pa jo je on, z njenim vozilom odpeljal nazaj na kraj ugrabitve. Na tem mestu jo je izpustil iz vozila in ji protipravno odvzel osebni avtomobil,« so zapisali.

Osumljen še nekaterih drugih kaznivih dejanj

Policisti so med intenzivno kriminalistično preiskavo prijeli osumljenca kaznivega dejanja ugrabitve po 134. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in ropa po 206. členu KZ-1. Policisti ga sumijo storitve še nekaterih drugih kaznivih dejanj, zaradi česar z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljujemo.

Prebivalci se lahko počutijo varno

»Čeprav gre za sum nekaj hudih, med seboj povezanih kaznivih dejanj, je policija z odločnim ukrepanjem in hitro preiskavo osumljenca prijela kmalu po dejanju. Ker so bila kazniva dejanja, storitve katerega ga sumimo, storjena na relativno majhnem območju, je namen tega obvestila pomiriti prebivalce in jim sporočiti, da se lahko še naprej počutijo varno. Sicer pa kriminalistična preiskava še intenzivno poteka,« so še dodali.