Po grozljivem dogodku v Splitu, ko je F.Z. umoril tri ljudi, se je oglasila tudi njegova mama, ki je povsem iz sebe. Trenutno se nahaja v Avstriji, kjer dela že nekaj časa. Za trojni umor je izvedela iz medijev. Kot je dejala za jutranji.hr se bo v Split vrnila konec januarja, ko bo imela nekaj prostih dni v službi. Na vprašanje ali je jezna pa je odgovorila: »Ne, nisem jezna, ampak zaskrbljena, saj ni spal 20 dni v kosu. Zločin je zagotovo storil neprišteven. Fantje, ki jih je ubil, so ga nadlegovali, vdirali v njegovo stanovanje ter mu grozili z nožem. Vzeli so mu ves denar, ki ga je imel. Tako več ni imel niti za hrano. V mescu dni je shujšal kar osem kilogramov. Ta teden bi se moral ponovno vkrcati na ladjo.« Poudarila je, da njen sin potrebuje zdravniško pomoč in ne zapora.

Filipa je slišala nekaj ur preden so ga aretirali

Kot je dejala, naj bi bil Filip zmeden in je ves čas je ponavljal naj pride čim prej. Na vprašanje, ali je Filip namigoval, da lahko stori kaj takega, je dejala, da o takšnem scenariju ni niti približno govoril. »Tisti dan, ko je ubijal, je želel v bolnišnico na psihiatrični pregled. Omenjal je samomor, da se bo vrgel pod vlak, a takšnega izida nikakor.« Njegov oče naj bi mu preprečil odhod v bolnišnico, saj je dejal, da v tem primeru ne bo več nikjer dobil službe.

Nadlegovali naj bi ga zaradi domnevnih dolgov, dve leti mlajšega brata. Večkrat so ga tudi pretepli. Mama je povedala tudi, da ji ni jasno od kod je imel njen sin orožje. Filip je sicer v preteklosti že imel policijsko kartoteko zaradi družinskega nasilja in kraje. Javnost je razdeljena, za nekatere je trojni morilec, drugi ga označujejo kot junaka, ki je “očistil” Split pred dilerji, ki bi škodovali več stotim.