Celjski policisti in kriminalisti so 25. februarja, kmalu po 12. uri izvedli postopek identifikacije na Ljubljanski cesti z 36-letnim državljanom Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo.

Pri sebi imel klešče in izvijač

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so ob postopku ugotovili, da ima pri sebi klešče in izvijač, v preteklosti pa so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. »Zaradi tega je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, v nadaljevanju pa je bilo ugotovljeno, da je bil neposredno pred tem z istovrstnim orodjem izvršen vlom v stanovanje v Celju, kjer je bilo odtujeno 1500 evrov in zlatnina. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni 36 letnik prijavil skupaj z 33 in 34 letnima državljanoma Gruzije na območju Mozirja, ki sta bila izsledena v večernem času in je bilo tudi zoper njiju odrejeno pridržanje,« je zapisal tamkajšnji vodja oddelka za operativo Marjan Strašek.

Že izvrševal vlome v organiziranih skupinah

Za 33-letnega državljana Gruzije je bilo ugotovljeno, da je že lani v mesecu avgustu, vlomil na podoben način v dve stanovanji na območju Velenja, kjer je odtujil denar in zlatnino. Vse tri osumljene so 27. februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 33-letnika odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena. »33-letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi, s strani Italije mu je bil tudi izrečen ukrep prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete, kljub temu gibal po Evropi,« je dodal.
Za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja na območju Celja, kjer so v letošnjem letu beležili velik porast in tudi na drugih območjih po Sloveniji.