Policisti obeh območnih mariborskih policijskih postaj so v času od meseca decembra 2019 do 9. marca obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Kot pojasnijo na PU Maribor, so prevladovali vlomi v avtomate v samopostrežnih avtopralnicah in parkomate, vlomi v razne kioske in trafike ter vlomi v gostinske lokale.

Ob vlomu v gostilno sta policista prejela vlomilca

V nedeljo, 8. marca, sta policista ob vlomu v gostinski lokal na Ulici Staneta Severja v Mariboru zalotila in prijela dva vlomilca, stara 19 let. Odvzela sta jima prostost in ju pridržala.

V času pridržanja so policisti pri enem od njiju, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in zasegli več predmetov, ki izvirajo iz vloma v eno od trafik v Mariboru, kjer je nastala materialna škoda v višini 5.000 evrov.

Ovadili so jih najmanj 12 tovrstnih kaznivih dejanj

V preiskavi so policisti ugotovili, da sta pri izvrševanju kaznivih dejanj sodelovala še vsaj dva osumljenca, stara 19 let. Zoper vse štiri so zato podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Do sedaj so jih ovadili zaradi utemeljenega suma storitve 12 tovrstnih kaznivih dejanj, sumijo  pa  jih storitve še  vsaj toliko istovrstnih kaznivih dejanj. O teh dejanjih policisti še zbirajo obvestila in dokaze. Ko bodo zaključili s preiskavo, bodo zoper njih podali še eno kazensko ovadbo.

Na objektih povzročili veliko materialno škodo

Pri izvrševanju kaznivih dejanj so osumljenci večinoma odtujevali drobiž, pa tudi razne predmete, na objektih v katere so vlamljali pa so povzročili kar precejšnjo materialno škodo.