Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da po doslej zbranih informacijah dejanje ni povezano s kmetijsko ministrico in predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, ki živi v bližini.

Medtem ko nekateri mediji poročajo o tem, da naj bi neznanec bel terenski avtomobil v ulici, kjer živi Pivčeva in je podoben njenemu, polil z bencinom, pa na mariborski policiji pojasnjujejo, da je storilec v leva, torej voznikova vrata zapičil lesen kol.

Seznanjena tudi varovana oseba

Kot so še dodali, materialna škoda za zdaj še ni znana, policisti pa kaznivo dejanje še preiskujejo. O dogodku je bila seznanjena tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo, po do sedaj zbranih podatkih pa dejanje ni povezano z njo.

Ministrica Pivčeva naj bi zaradi dogodka zamudila za danes predvideno udeležbo na občnem zboru Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti.

Nova predsednica DeSUS je nedavno že prejela anonimne grožnje, zaradi česar ji je policija zagotovila policijsko varovanje.

“Po do sedaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini. Tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo so z dogodkom seznanjeni,” so pojasnili na PU Maribor.