Pred nekaj dnevi so policisti v Murski Soboti obravnavali vlom v trgovino z mobilnimi telefoni na Ulici Štefana Kovača. Z ogledom kraja kazniva dejanja ter vozila, ki so ga storilci pustili na kraju je bilo ugotovljeno, da so storilci pred vlomov v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni reg. tablici, ki so ju namestili na vozilo.

Odtujili naprave skupne vrednosti okoli 155.000 evrov

Najmanj trije neznani storilci so nato vlomili v trgovski center, kjer so odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov. Pri ogledu vozila so bili najdeni odtujeni predmeti, ki so že bili vrnjeni oškodovancu. Z načinom storitve so neznani storilci povzročili okrog 6.000 evrov škode na in v objektu. Kot je poročal portal vestnik.si naj bi bil storilec domnevni pripadnik kriminalne združbe iz Romunije.

Med zbiranjem obvestil je bila po dveh urah od storjenega kaznivega dejanja odvzeta prostost tudi trem osebam, ki pa jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, zato so bile osebe izpuščene. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.