“Sinoči so nas delavci socialno varstvenega zavoda z območja PU Maribor obvestili o poskusu uboja,” so sporočili iz PU Maribor. Kriminalisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je njihova 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki v isti sobi.

To je storila tako, da je sostanovalko, ki je ležala in spala v postelji, poskušala zadušiti z vzglavnikom. Oškodovanka se je med napadom zbudila, se osumljenki fizično uprla in se uspela ubraniti. Zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu.

Odpeljali so jo na psihiatrijo

Po storjenem dejanju je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja, delavcem zavoda, ki so jo skušali pomiriti, pa se je aktivno upirala. Zaradi tega so morali zoper njo uporabiti posebne varovalne ukrepe. Po zdravniškem  pregledu so jo odpeljali na Oddelek za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru.

Mariborski kriminalisti bodo zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Osumljenka doslej še ni bila obravnavana za tako dejanje, kaznivo dejanje pa tudi ni v nobeni povezavi z v preteklosti že obravnavanimi podobnimi dejanji