Včeraj so imeli celjski policisti polne roke dela s kršitelji. Najprej so bili obveščeni, da je občan z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi večkrat, z različnimi izgovori, klical številko 112 in želel pomoč reševalcev.

»Občana za katerega je bilo ugotovljeno, da pomoči reševalcev ni potreboval, smo izsledili pri znancu, kjer je popival.  Zaradi neupravičenih klicev na telefonsko številko 112 smo mu izdali plačilni nalog, zaradi kršitve odloka smo napisali predlog prekrškovnemu organu,« pojasnijo.

Samovoljno se je naselil v klet

V Velenju so plačilni nalog izdali občanu, ki se je samovoljno naselil v klet stanovanjskega bloka in vznemirjal stanovalce. Ker se je nahajal izven občine, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče, so o primeru seznanili zdravstveni inšpektorat.

V Bistrici ob Sotli so sinoči zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru oglobili moškega. V Štorah so oglobili žensko, ki je žalila sosedo in se nesramno vedla. Na območju Mute so včeraj pridržali kršitelja, ki je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir.

»Okoli polnoči smo v Črni na Koroškem pridržali moškega, ki je javni red in mir kršil na pokopališču. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu bomo izdali plačilni nalog,« še zapišejo ob koncu na PU Celje.