V Kranju, na območju Trstenika, je bila pogrešana petletna deklica za katero se je okoli 11.20 ure izgubila vsaka sled.

Kot so sporočili iz PU Kranj, je bil pogrešan otrok na sprehodu v skupini 16 otrok in dveh vzgojiteljic. Na sprehodu do gozda, kjer so se znova prešteli, so vzgojiteljice ugotovile, da eden od otrok manjka. Vzgojiteljici sta o tem takoj obvestile starše in policijo.

Na sprehodu mimo doma

Ker je pot do gozda vodila mimo doma pogrešane, so policisti najprej preverili ali je morda deklica doma, ker je ni bilo, so takoj izvedli nujne ukrepe za izsleditev otroka, razširili območje iskanja ter aktivirali policijski helikopter. V iskalni akciji je sodelovalo 30 policistov in 100 prostovoljcev.

Kasneje so policisti še enkrat pregledali dom 5-letnice in v dnevni sobi naprej našli njena oblačila. Kasneje, okoli 12.30, pa so v stanovanju živo in zdravo našli tudi njo.

Neopazno se je vrnila skozi zadnja vrata

Okoliščine kažejo, da se je deklica v hišo neopazno vrnila skozi zadnja vrata hiše, ki so jih starši pustili odprta. Policija je ob tem zanikala trditve nekaterih, da je bil otrok ves čas doma in so ga starši tam pozabili. Kot so pojasnili na policiji, je takšen večkraten pregled lokacij sicer običajen pri iskanju otrok, starejših in dementnih oseb.

Podatka, kje se je zadrževala deklica v času iskanja, policisti še nimajo. Z deklico, ki ni poškodovana, so že opravili prvi razgovor. Vendar je bila v stresu in šoku, zato bodo z aktivnostmi za ugotovitev vseh okoliščin nadaljevali še v prihodnjih dneh.