V sredo, smo poročali, da sta na ptujskem kurentovanju minuli petek sta dva policista na praznem parkirišču parkirala policijski avtomobil kar na mestu za invalide, ob tem pa jasno opazila tudi invalida na vozičku, ki se je nahajal le nekaj metrov od njiju.

Odziv Policijske uprave Maribor

“Temeljito smo preučili parkiranje službenega vozila na fotografiji in ugotovili, da je bilo vozilo na tem mestu parkirano popolnoma upravičeno in da avtor fotografije očitno ni poznal vseh dejstev, ki vam jih bomo pojasnili v nadaljevanju, novinar/ka pa pred pripravo članka ni preveril/a dejstev na Policiji.

Popolnoma razumemo vso razburjenje ljudi, ki so ga izrazili v komentarjih, saj tudi sami odločno nasprotujemo parkiranju na parkirnih prostorih, namenjenih invalidom, pa tudi drugim – npr. staršem z otroci oz. vozički, na mestih namenjenih polnjenju električnih vozil in podobno. Ne samo, da nasprotujemo, kot so mnogi navedli v komentarjih, takšne kršitelje tudi kaznujemo, so sporočili.

Kot so pojasnili na PU Maribor so, na dan, ko je nastala fotografija, je v karnevalski dvorani na Ptuju potekala javna prireditev »Kurentovanje v Karnevalski dvorani 2020«. Organizator prireditve je, kakor mu je bilo naloženo z odločbo UE Ptuj, nekaj parkirnih mest zagotovil za prost dostop in parkiranje vozil intervencijskih služb (policije, reševalcev, gasilcev in za vozila organizatorja). Ta parkirna mesta je organizator od ostalih parkirnih mest ločil in označil s trakovi, zraven tega je ta parkirna mesta varoval z varnostnikom. Istočasno je organizator na drugih parkirnih mestih kjer je bilo parkiranje na parkirnih mestih dovoljeno vsem ostalim uporabnikom, zagotovil parkirne prostore za invalide.

Tako sta policista parkirala vozilo na prostoru, ki je bilo za čas prireditve določeno in rezervirano za intervencijska vozila in nikakor ne na parkirnem prostoru za invalide, ki takrat ni imelo te funkcije. Posledično tudi nista kršila nobenega predpisa, niti nista nikomur zasedla
parkirnega prostora.”