S PU Maribor sporočajo, da so bili včeraj ob 12.20 obveščeni o požaru na objektu pivovarne v Metavi. Požar se je razširil po destilarni, v obsegu okoli 150 m2 v približno 400 m2 velikem objektu, in na ostrešje objekta. Pogasili so ga gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 200.000 evrov.

Ni bilo znakov kaznivega dejanja

Policisti so opravili ogled kraja požara skupaj s požarnim inšpektorjem. Ugotovili so, da je do požara prišlo zaradi iztekanja kurilnega olja na gorilcu enega od kotlov v destilarni. Ker niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Spomnimo, okoli 13. ure naj bi jim uspelo požar omejiti in kot je za STA povedal direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer, je ogenj poškodoval notranjost proizvodnega obrata in streho, delno tudi pročelje objekta, kaj je povzročilo požar, pa bo pokazala preiskava.Kot je za naš medij dejal poveljnik poklicnih gasilcev Primož Osojnik, je prišlo tudi do onesnaženja v potoku in bližnjem ribniku. Onesnaženje s kurilnim poljem v potoku in bližnjem ribniku so že odpravili. »Alkohol se je tudi zmešal z vodo, zato so pristojne službe odvzele vzorce, ki jih bodo preučili v laboratoriju. Sicer pa ni bilo povečane nevarnosti,« je pomiril Osojnik. Na teren pa se je odpravil tudi Jožef Škof, predsednik KS Malečnik-Ruperče, ki je povedal, da se zaradi gostega dima in smradu po plastiki ni mogel povsem približati kraju požara.