Mariborski policisti so imeli včeraj polne roke dela z vozniki, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prehitri, manjkala ni niti vožnja pod vplivom alkohola. Nekaj vozil so zasegli.

Okoli 9.30 ure so na Partizanski cesti v Mariboru ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 307. Ob  14.35 so v Radizelu ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Opel Meriva. Prav tako tudi on ni imel vozniškega dovoljenja. Obema so vozilo zasegli, zoper njiju pa podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ni ustavil na znak policistke

Le nekaj minut kasneje so v naselju Skorba opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Ob tem so izmerili, da je 55-letni voznik osebnega  avtomobila,  na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 91 km/h.

Na znak policistke ni ustavil ampak je nadaljeval z vožnjo, policista pa sta zapeljala za njim in ga v Hajdošah ustavila. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, je bil preskušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola.

»Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču,« še povedo na PU Maribor.

Zavrnil preizkus alkoholiziranosti

Policisti so včeraj, ob 18.35 uri, v Slivnici pri Mariboru ustavili 44-letnega voznika  osebnega avtomobila znamke Renault Talisman. Ker je voznik v postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki pa ga je odločno zavrnil.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

28-letnik prehitro vozil

Zvečer ob 19.52 uri so v Bezeni, na regionalni cesti Maribor – Ruše, ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Ford Fusion, ker je na cesti v naselju prekoračil omejeno hitrost za 13 km/h. V postopku so ugotovili tudi to, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu so vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.