Policisti so danes na Krvavcu obravnavali padec otroka s sedežnice. Okoliščine kažejo, da se je otrok premaknil preveč na rob sedala in zdrsnil pod zapiralo. Pred padcem v globino sta ga z rokami ujela sopotnika in ga zadržala, dokler pod njim niso raztegnili mreže, ki je ublažila padec. Po prvih podatkih otrok ni huje poškodovan.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, se je nesreča zgodila po nekaj deset metrih vožnje. Delavec smučišča je sedežnico ustavil, pod njo pa so delavci na smučišču, policist in mimoidoči hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli desetmetrski padec proti tlom.

Po prvih podatkih policije otrok ni huje poškodovan

Padec se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zgodil okoli 9.30. Otroku so prvo pomoč nudili reševalci na smučišču in ga oskrbeli, v ljubljanski univerzitetni klinični center pa so ga prepeljali reševalci kranjske nujne medicinske pomoči.

Brez smučarjev na sedežnici, ki sta zadržala otroka, in brez prisebnih ljudi pod sedežnico pa bi se dogodek zagotovo odvil drugače, je izpostavil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. Po njegovih besedah je tuja krivda za dogodek po do sedaj zbranih obvestilih izključena.

Policisti podatkov o ženski in moškemu, ki sta otroka na sedežnici ujela in zadržala do priprave mreže za reševanje, nimajo. Zato ju prosijo, naj se jim javita. Predvidevajo pa, da gre verjetno za tujca.