Policista Policijske postaje Ptuj sta imela včeraj, nekaj minut po 20. uri v postopku 39-letnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku glavne ceste G1-2 v križišču z regionalno cesto za Rače,  izven naselja Šikole, z osebnim avtomobilom prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje, izmerjeno z laserskim merilnikom hitrosti.

Zoper voznika obdolžilni predlog na okrajno sodišče

V križišču, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro, je vozil s hitrostjo 141 in s tem prekoračil največjo dovoljeno hitrost za kar 71 kilometrov na uro. Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

V letu 2018 umrlo kar pet udeležencev

»Glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino je kritični odsek, na katerem je v prometnih nesrečah v letu 2018 umrlo kar pet udeležencev. Policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih poostreno nadzirajo cestni promet ves čas, v teh poostrenih nadzorih pa uporabljajo vsa  razpoložljiva  tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov,« dodajajo na Policijski upravi Maribor.