V bolnišnici v Čakovcu so danes potrdili, da je umrla 37-letnica, ki so jo sprejeli v nedeljo popoldne s smrtno nevarnimi poškodbami. Ženska je bila mati devetih otrok, policija pa je zaradi suma umora prijela njenega 35-letnega partnerja. To je bil že tretji primer domnevno nasilne smrti kake ženske na Hrvaškem v zadnjih štirih dneh.

Pokojna 37-letnica je živela v romskem naselju v Piškorovcu v bližini Čakovca. Priče so povedale, da sta se v nedeljo sprla s 35-letnim partnerjem, ki je že znan policiji zaradi družinskega nasilja, tudi do brata in ene od hčerk, kot tudi tatvin in pretepov, je poročal danes novičarski portal emeđimurje.net.hr.

Portal neuradno poroča, da je bila 37-letnica smrtno poškodovana z nožem. Policijska uprava s sedežem v Čakovcu je danes potrdila, da so prijeli 35-letnika, ki ga sumijo umora partnerke in da nadaljujejo kriminalistično preiskavo vseh okoliščin tragedije.

Kriminalisti preiskujejo tudi smrt 16-letnice v Zagrebu

Truplo najstnice so našli zavito v preprogo v kleti stanovanjskega bloka v eni od sosesk v Novem Zagrebu v soboto zjutraj. Policija je potrdila, da so prijeli 30-letnika, ki je potrdil, da je bila najstnica v njegovem stanovanju v noči na soboto. Kasneje je policija sporočila, da so ga prijavili zaradi posredovanja mamil in dejstva, da ni pomagal.

Policiji je povedal, da je bil v nezavesti, ko pa se je zbudil, je bilo dekle mrtvo. Zgrabila naj bi ga panika in je truplo zavil v preprogo ter ga premestil približno 500 metrov stran v klet drugega stanovanjskega bloka, v katerem so nato našli truplo, je poročala komercialna televizija Nova TV.

Prijeli 30-letnika

Policija še ni potrdila vzroka smrti dekleta. Hrvaški mediji ugibajo, da ni šlo za nasilno smrt, temveč da je dekle umrlo zaradi prevelikega odmerka mamil. Navedli so tudi, da je prijeti 30-letnik državljan Bosne in Hercegovine, ki je bil uradno prijavljen v podnajemniškem stanovanju.

Ubijal sosed

Hrvaško je minuli petek pretresel umor 16-letnice na otoku Lošinj. Umoril jo je 41-letni moški, ki je živel v soseščini. Nekaj po 6. uri zjutraj je vdrl v stanovanje, v katerem je najstnica živela z materjo. Najprej se je znesel nad materjo, ki jo je 16-letnica poskusila braniti. Pri tem jo je zabodel z nožem in je umrla za posledicami poškodb.

Mati je po dogodku povedala, da moškega nista poznali in da sta bili žrtvi blazneža, ki je očitno zgrešil stanovanje. Napadalec naj bi iskal svojo bivšo soprogo, ki ga je zapustila zaradi nadlegovanja pred dvema mesecema.

Policija je kmalu po umoru v petek prijela 41-letnika, ki je po navedbah njegovih staršev imel že dlje časa psihične težave. Lani je bil tudi na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici na otoku Rab, je za Jutarnji list povedal njegov oče, ki je izpostavil, da s sinom nista imela stikov že 20 let. Dodal je, da je sinova bivša soproga večkrat brezuspešno zahtevala pomoč socialnih služb.

STA