Na interventno številko policije 113 je v noči petek, ob 1.24 poklical 51-letni moški, doma iz območja PP Rače in jim naznanil, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku, kjer naj bi zavil v gozd in se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Bil je privezan k drevesu in se ni mogel premikati, tudi jim ni znal povedal, kje se nahaja.

Obvestilo vzeli nadvse resno

Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, so v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije. »Ob 2.34 so prav policisti-vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil privezan. Zakaj ni mogel nikamor, pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola,« so zapisali.

Kršitelj tudi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. »Potem, ko so ga policisti ‘odvezali’, so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor so dodali.

Kaj bo rekel na sodišču?

Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče in dodali: »Zanimivo bo izvedeti, ali bo tam zgodbica enaka in ali pa jo bo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno,« so zaključili.