V zadnjem tednu so policisti večkrat opozorili, da zaznavajo povečano število voženj v cestnem prometu pod vplivom alkohola, povečano število kršitev, povezanih s hitrostjo vožnje, pa tudi vožnje vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

“Posledica vseh teh kršitev je bilo več hudih prometnih nesreč v zadnjih dneh, v katerih se je znatno povečalo število hudo telesno poškodovanih. Samo v času izvajanja ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa smo obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta dve osebi umrli,” pojasni Miran Šadl iz PU Maribor in doda, da so zaradi tega prisiljeni še bolj aktivno izvajati nadzor cestnega prometa in ga bodo tudi v bodoče, saj se kršitve še vedno kar vrstijo.

Izpostavili so nekaj najhujših včerajšnjega dne:

Ob 9.20 so policisti v Dvorjanah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Rover 200, ki je bil označen z dvema različnima registrskima tablicama. Ugotovili so, da nobena od njiju ne pripada temu vozilu, osebni avtomobil pa je neregistriran in nezavarovan. Zraven tega voznik nima vozniškega dovoljenja.

Ob 17.20 so imeli policisti v Miklavžu na Dravskem polju v postopku voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes 350 ML, ki ga je vozil 33-letni voznik iz Miklavža na Dravskem Polju. V postopku so ugotovili, da mu je bila leta 2018 izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zaradi česar nima pravice voziti vozila. Za nameček je imel na vozilu nameščeni še registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil.

Ob 17.45 so pri hotelu Areh na Pohorju ustavili 22-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke Subaru Justy, ki ni bilo označeno z registrskima tablicama. Ugotovili so, da je osebni avtomobil vozil v času, ko njegovo vozniško dovoljenje, zaradi izrečenega začasnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja, ni bilo veljavno.

Ob 20.30 so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili voznika mopeda. V postopku so ugotovili, da ga je vozil mladoletni Mariborčan, ki še ni opravil ustreznega vozniškega izpita.

Ob 21.45 pa so na območju Miklavža na Dravskem polju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Honda Civic, ki ga je vozil 44-letnik iz Hajdine. V postopku so policisti ugotovili, da ima voznik določene zdravstvene težave in bi zaradi tega moral že pred časom na kontrolni zdravstveni pregled. Ker tega ni opravil, nima več pravice voziti motornega vozila.

Zoper vse so policisti izvedli predpisane sankcije in vsem tudi zasegli vozila, ki so jih vozili.

Napihal dva promila

Sinoči, okoli 18.45 je 44-letni voznik osebnega avtomobila, v krožišču v Spodnji Hočah, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski del ograje. K sreči tam takrat tam ni bilo pešcev.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,04 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog, pristojnemu sodišču pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.