V Bohovi je zagorelo v stanovanjski hiši. Gasilci so našli negibno mačko. Kljub dovajanju kisika in masaži srca, je umrla.

Kot smo že poročali, je v nedeljo, 27. novembra, ob 13.46 uri, v Bohovi prišlo do požara. Kot poroča GB Maribor je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. V hiši je bila v času požara ena oseba, ki se ji je uspelo rešiti na prosto preko balkona. Skupaj z gasilci PGD Bohova, PGD Hoče in PGD Hotinja vas, so požar omejili, pogasili ter prezračili prostore.

Želeli so rešiti mačko, žal jim ni uspelo

Kljub informaciji, da se v objektu ne nahaja več nobena oseba je več ekip sočasno z gašenjem izvajalo tudi temeljito preiskovanje objekta. V prvem nadstropju, v kuhinji, so našli negibno mačko, ki je kazala znake življenje. Odnesli so jo na balkon, kjer so ji preko maske dovajali kisik, a se je njeno srce zaustavilo.

Gasilci GB Maribor so dejali: »Ker se kar tako nismo hoteli predati, smo nadaljevali z oživljanjem in pričeli z nežno masažo srca. Kljub našim željam in naporom mačke žal nismo mogli več oživeti in je tako umrla na samem kraju.«


Morda vas zanima tudi: FOTO in VIDEO: Požar v Bohovi, na delu več deset gasilcev