Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 358 klicev, od tega 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 358 klicev, od tega 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 23 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno
poškodovali,
– 5 povoženj živali,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 4 v
zasebnih prostorih,
– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 samomor,
– 2 nesreči pri delu
– 1 požar.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zjutraj so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Srbije, ki sta z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili. Enemu od njiju, ki ima v Sloveniji začasno bivališče so dovolili vstop v državo, drugega, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop v našo državo, pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

POSKUS TATVINE KMETIJSKEGA TRAKTORJA

Neznani storilec je v noči na 19. 10. 2020 v Selnici ob Muri, skušal odtujiti kmetijski traktor znamke Same, tip Explorer 65 special, vendar mu to zaradi ustreznega samozaščitnega ravnanja oškodovanca ni uspelo. Ob poskusu tatvine je neznani storilec poškodoval še drugi traktor, parkiran blizu, en traktorski priključek in parkirani moped.

Policisti za neznanim storilcem še poizvedujejo.

NESREČA PRI DELU

Včeraj okoli 14.25 je na gradbišču regionalne ceste II. reda RC 430 na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, prišlo do nesreče pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec.

V času nesreče je bil desni prometni pas te ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi, zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi prometni pas v isti smeri je bil odprt za promet, pasova pa so ločili prometni stožci.

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila, zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste, po zaprtem, desnem prometnem pasu, v smeri Slivnice. Istočasno je na istem prometnem pasu opravljal dela tudi 51-letni delavec drugega podjetja, ki je na tem zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega prometnega pasu.
Hodil je ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. Med delom je opisani voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil vanj, zaradi česar se je ta opotekel in padel, tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo. Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji. Okrožna državna tožilka je
kriminalistom podala usmeritev, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanja varnosti pri delu, po členu 201/5-2 Kazenskega zakonika (KZ-1).