Hrvaška policija je pozvala lastnike nepremičnin v naselju Kavran nedaleč od Pulja, naj policijski postaji v Pulju prijavijo, če so bili žrtve dveh Hrvatov, ki so ju priprli zaradi suma izsiljevanja, prevare in ponarejanja uradnih dokumentov. Med žrtvami goljufov sta bila tudi dva slovenska lastnika počitniških objektov na območju Kavrana.

Hrvaška policija sumi, da sta 66-letnik in 22-letnik oškodovala več hrvaških in slovenskih državljanov. Pozvali so oškodovane osebe, naj pokličejo policijsko postajo v Pulju na telefonsko številko 00385 (0)52 532 628 ali na elektronski naslov [email protected].

Konec prejšnjega tedna so priprli osumljenca zaradi suma, da sta se dvema slovenskima državljanoma predstavila kot uradnika, ki lahko pomagata pri legalizaciji objektov na območju naselja Kavran na vzhodni strani istrskega polotoka, so danes potrdili za STA na policijski upravi s sedežem v Pulju.

Osumljenca sta 34-letnemu slovenskemu državljanu leta 2108 poslala ponarejeno odločbo sodišča o legalizaciji, potem ko sta od njega za svoje “storitve” dobila več tisoč kun (več sto evrov), je še potrdila policija.

Kot so dodali, sta osumljenca konec lanskega leta zahtevala več tisoč kun tudi od 58-letnega slovenskega državljana, da ne bi porušili njegovega objekta, ki ni bil legaliziran. Da bi prepričala Slovenca, sta ponaredila tudi odločbo o odstranitvi objekta in drugo uradno dokumentacijo.

Puljski policisti so hrvaška državljana osumili tudi zaradi groženj s fizičnim nasiljem in izsiljevanja 68-letnega Hrvata, da bi plačal neobstoječe dolgove. Ob tem kaznivem dejanju sta imela tudi pomoč 46-letne hrvaške državljanke, ki se bo branila s prostosti.