Včeraj, malo po 12, uri je zagorelo gospodarsko poslopje v Žikarcah, v katerem je bila mizarska delavnica in na katerem so nameščene solarne celice. Požar so pogasili gasilci GD Dvorjane, Korena in JZ GB Maribor, ki so požar, ki je popolnoma uničil objekt, tudi v celoti pogasili. Poškodovanih oseb ali živali ni bilo. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15.000 evrov. iz objekta rešili manjša traktorja in pred ognjem zavarovali sosednji objekt, na katerem je nameščena fotovoltaika. Na intervenciji je sodelovalo 39 gasilcev.

“Zahvala za pomoč pri izčrpnem gašenju Gasilci Dvorjane in Gasilska brigada Maribor ter civilni zaščiti občine Duplek, ki je priskrbela zaščitne maske in dezinfekcijska sredstva za vse gasilce. Hvala našemu gasilcu Izi Sabeder, ki je za potrebe intervencije uporabil svoj traktor,” so zapisali gasilci PGD Korena na družbenem omrežju Facebook.

Zagorelo pri usmerniku za sončne kolektorje

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je ogenj izbruhnil pri usmerniku za sončne kolektorje v delavnici gospodarskega objekta, velikega 16 x 12 m. Od tam se je ogenj razširil na ostrešje objekta. V požaru sta zgoreli delavnica in ostrešje.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.