Ob 2.59 je v Termah Čatež, občina Brežice, zagorel večji objekt dimenzij 75 x 10 metrov. Požar so pogasili gasilci iz petnajstih društev GZ Brežice. Zaradi suma prisotnosti nevarnih snovi so bili prisotni gasilci PGE Krško. Reševalci NMP Brežice so dve osebi, ki sta se nadihali dima oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Obrežje, Sobenja vas, Cerina, Kapele in Brežice.

“Gasilci PGD Obrežje smo na intervencijo izvozili z vsemi vozili ter na kraju dogodka izvajali zahtevno gašenje z notranjimi in zunanjimi napadi. Čestitke in zahvale vsem sodelujočim gasilskim enotam za dobro timsko delo in vsem operativnim gasilcem PGD Obrežje za uspešno opravljeno pogumno in trdo delo na tej intervenciji ter vsaki drugi v preteklosti in prihodnosti,” pa so na svojem Facebook profilu zapisali gasilci s PGD Obrežje.

Objekt v celoti pogorel

Po besedah Alenke Drenik s PU Novo mesto so dve minuti čez tretjo zjutraj prejeli obvestilo o požaru na Topliški cesti v Čatežu ob Savi. Zagorel naj bi gostinski objekt. “Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel, nastala je velika premoženjska škoda,” je dejala po poročanju medija 24ur.com.

Je bil požar podtaknjen?

Policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bodo danes opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara. Vse od obvestila o požaru nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin,” je še zapisala.

Po poročanju portala eposavje.com gre za gostinski lokal Pub Cabana Cafe, ki se nahaja med drsališčem in Zimsko termalno riviero. Kot so že zapisali, po njihovih neuradnih informacijah obstaja možnost, da je požar bil podtaknjen.