Gasilci Gasilske brigade (GB) Maribor so po petkovi večerni intervenciji v Gregorčičevi ulici, v katero so, kot smo poročali, s tehničnim posegom sicer odprli vhodna vrata stanovanja, a so kasneje poškodovano osebo s pomočjo avtolestve prenesli do reševalnega vozila, so nekaj minut čez 1. uro ponoči spet izvozili.

Na nočni intervenciji 7 gasilcev

Na parkirišču ob Ljubljanski ulici 42 v Mariboru je namreč ob 1.10 na parkirišču zagorelo osebno vozilo. Kot smo izvedeli, je v intervenciji sodelovalo 7 poklicnih gasilcev, ki so požar uspešno pogasili.

Požara ukrotili še pred prihodom gasilcev

So pa omenjeni gasilci že dan prej beležili dve intervenciji zaradi požarov na vozilu. V petek je najprej zagorelo osebno vozilo v garažni hiši v Žolgarjevi ulici v Mariboru, le slabe pol ure pa so že intervenirali na območju UKC Maribor, kjer spet zagorelo osebno vozilo. »V obeh primerih smo posredovali gasilci PGD Maribor Studenci in GB Maribor, saj smo na drugo intervencijo izvozili kar iz prejšnje lokacije,« so sporočili iz GB Maribor. Ob tem so poudarili, da so v obeh primerih prisotni ljudje sami pogasili požar z ročnim gasilnim aparatom, zato so ob prihodu s termo kamero samo preventivno pregledali obe vozili ter prezračili prostore garažne hiše.