V kraju Bad Gleichenberg na jugu avstrijske Štajerske sta danes čelno trčili avstrijsko in slovensko vozilo. V nesreči sta umrli dve osebi v avtomobilu s slovensko registracijo. Še tri osebe so bile huje poškodovane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V avtomobilu s slovensko registracijo so bile štiri osebe. Vozilo je zgodaj zjutraj trčilo v vozilo Avstrijca. Obe vozili je odneslo s ceste, voznika pa sta ostala ujeta za volanom, medtem ko je ženska v slovenskem vozilu umrla na kraju nesreče.

Vračali sta se domov z nočne izmene

Kot poročajo Slovenske novice, naj bi po njihovih zanesljivih informacijah umrli Prekmurki, ki sta zaposleni v avstrijskem podjetju in sta se vračali z nočne izmene. Vozil je 23-letnik iz Slovenije, v avtu pa so bile še tri Slovenke, stare 32, 43 in 46 let. Slednja je umrla na kraju nesreče, 43-letnica pa kasneje v bolnišnici. Vzrok nesreče naj bi bil, še navajajo, domnevno preutrujenost, saj je 23-letnik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas.
V avtu bi sicer morala biti še ena Slovenka, a jo je, še poročajo, rešila bolezen, saj je ostala doma, ker je zbolela. Avstrijski voznik (39), v katerega je čelno trčil slovenski avtomobil, je hudo ranjen.