Štajerski poslanec Franc Breznik je na socialnem omrežju, kjer sicer pogosto objavlja, tokrat presenetil s precej nenavadno in pretresljivo objavo, ki se je zgodila na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah in jo je poimenoval Zgodba iz Slovenije. Neznanemu vozniku je namreč iz avtomobilske prikolice nenadoma padla svinja.

Potolčena in z zlomljeno taco

»Imenoval ga bom Max, padel je iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah neznanemu vozniku, ki je divjal in prehiteval na avtocesti s prikolico z reg. tablico občine Krško. Max je padec iz prikolice pri cca 130 km/h preživel (potolčen in z zlomljeno zadnjo nogo),« je med drugim zapisal.

 

Žival ni bila oštevilčena, da bi odkrili lastnika

Nadaljeval je, da voznik izgube prašiča niti ni opazil. »Max prav tako, ni bil oštevilčen, kar bi nas pripeljalo do lastnika in kar nakazuje na črno trgovanje. Tudi Max si je danes zaslužil, da ga obravnavamo kot ponesrečenca in žrtev prometa ter njegovega lastnika,« je zapisal Breznik in dodal, da jim je svinjo uspelo pomiriti, ko so jo pokril z odejo.

Želi ustrezno zakonodajo za zaščito živali

Maxova kratka in tragična življenjska pot, še piše, mu bo ostala v trajnem spominu, saj upa, da bodo v kratkem sprejemali zakonodajo za zaščito živali na odboru Državnem zboru. »Adijo Max in oprosti nam…,« je zapis zaključil poslanec.