Včeraj dopoldan je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Prepoljah, ki so ga pogasili gasilci, poškodovan pa ni bil nihče. Materialna škoda je po nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Najprej kavč, potem ostrešje terase in hiše

Iz Policijske uprave Maribor s sporočili, da so policisti z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je stanovalec okoli 10. ure čistil kamin ter oglje ter papir odnesel na pokrito teraso stanovanjske hiše. »Tam ga je vsul v plastično posodo ob kavču. Zaradi močnega vetra je oglje pričelo ponovno tleti in se je vžgalo. Požar se je razširil na kavč, od tam pa na ostrešje terase. Ta je v celoti zgorela, nato pa se je požar razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Tako je pogorelo okoli 15 kvadratnih metrov strehe, nato pa so požar pogasili gasilci,« so zapisali. Policisti bodo o svojih ugotovitvah v skladu z dosedanjimi usmeritvami pristojne tožilke podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Poklicnim gasilcem pomagali prostovoljci

Gasilci PGD Starše pa so na socialnem omrežju zapisali, da je uničenih 40 kvadratnih metrov ostrešja in 50 kvadratnih metrov nadstreška nad balkonom. »Požar so pogasili gasilci PGD Prepolje, Trniče, Zlatoličje, Starše in JZ GB Maribor,« so dodali.