Rekordne količine kokaina so našli zaposleni dveh supermarketov. Škatle bi naj bile tja poslane po pomoti.

Zaposleni v dveh supermarketih na Češkem so v škatlah z bananami, ki so bile dostavljene v trgovino, našli 840 kg kokaina v vrednosti 80 milijonov evrov, poroča Guadian. Dostava, ki je bila poslana v supermarkete v mestih Jicin in Rychnov nad Kneznou na severu države, naj bi bila v trgovine poslana pomotoma. Pošiljka je po besedah vodje tamkajšnje policijske enote za boj proti narkotikom prispela iz Srednje Amerike.

Policija preiskuje še druge trgovine

Rekordna količina kokaina, ki je po ulični vrednosti ocenjena še za več kot 80 milijonov evrov, je v supermarketa prispela v petek. Policija sedaj preiskuje več trgovin na isti poti dostave, medtem ko kontaktirajo čezmorske kolege iz Srednje Amerike, od koder bi naj pošiljka prispela.

Češka policija je na Twitterju delila slike zaseženega kokaina in dejala: “Informacije o pošiljki vodijo izven Češke republike, zato bomo uporabili mednarodno policijsko in pravosodno sodelovanje.”

Ta teden je sicer tudi italijanska policija v Trstu zasegla 4,3 tone kokaina, vrednega skoraj 250 milijonov evrov. Zaradi preprodaje mamil je trenutno izdanih 38 mednarodnih tiralic, tudi v Sloveniji.