Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka vnovič podaljšal pripor, in sicer za dva meseca oziroma do 2. aprila, je za STA danes povedal njegov odvetnik Mitja Pavčič. Tudi tokrat so mu pripor podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti. Pripor lahko traja največ dve leti, je še pojasnil Pavčič.

Obtožnica, ki je bila zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko konec julija lani vložena proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zapora. Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic.

Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah

Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadlo kar 1,22 milijona evrov odškodnine. Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Višje sodišče v Celju je sicer v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

STA