Policijska uprava Ljubljana je v začetku tega meseca obravnavala kaznivo dejanje poskusa umora in izdelovanja ter pridobivanja pripomočkov namenjenih za izvršitev kaznivega dejanja. Z zbiranjem obvestil in preiskavo je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni 37-letni Ljubljančan pripravljal, da bi izvršil kaznivo dejanja »Umora«. Motiv je bilo maščevanje 39-letnemu Ljubljančanu, s katerim je prišel v spor.

Dejanje je osumljenec pred tem načrtoval

Med drugim je h kaznivem dejanju napeljeval drugega 41-letnega Ljubljančana in mu priskrbel orožje. Tudi sam si je priskrbel pištolo in na območju Ljubljane iskal omenjeno 39-letno žrtev. Policija je po prejeti informaciji o načrtovanem dejanju izvedla različne aktivnosti in preprečila, da bi bilo kaznivo dejanje izvršeno oziroma dokončano. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Osumljeni je bil, 7. 1. 2020, prijet na območju BTC-ja v Ljubljani. Na podlagi določil drugega odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost.  Osumljenec je bil, 9. 1. 2019, s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.