Takrat še neznani storilec je včeraj, med 10. in 16. uro, na Studenški ulici v Mariboru, odtujil osebni avtomobil znamke Peugeot Bipper, v katerem so bili originalni ključi. Po ugotovitvah policistov je znašala materialna škoda okoli 1.500 evrov.

“To vozilo so policisti opazili danes, malo po 9. uri, pred razcepom Slivnica, na avtocesti A4. Ko sta opazila policiste sta vozilo ustavila in iz njega proti letališču peš zbežala 16-letni moški in 15-letno dekle, oba slovenska državljana. Oba so policisti prijeli in pridržali. Vozilo so jima zasegli in ga bodo po končani preiskavi vrnili oškodovancu,” so sporočili s PU Maribor.

Že mesec dni na begu

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je tatvino izvršil opisani 16-letnik, ki je že mesec dni na begu iz enega od prevzgojnih zavodov v Republiki Sloveniji. Po končanem postopku ga bodo policisti predali delavcem tega zavoda, zraven tega ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zoper njega bodo zaradi cestno-prometnih prekrškov podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, so še sporočili policisti.

Opisano dekle s tatvino vozila neposredno ni povezana.