Karolina Podvršnik, nasmejana Štajerka v novi sezoni oddaje MasterChef Slovenija, je ponosna na moža, ki se ne brani nepoznanih jedi na krožniku. Ljubitelj pohanega piščanca, restanega krompirja in goveje župe je Karolinin največji oboževalec in zahteven degustator. Tudi sicer sta z možem odličen tandem v poslovnem svetu, že enajsto leto namreč skupaj vodita večji čistilni servis Podvršnik, ki zaposluje petindvajset ljudi. Duhovčanka (Sveti Duh na Ostrem Vrhu) se izkušnje na televiziji zelo veseli, saj je kuhanje delo, zabava in sprostitev in predvsem čas, ki ga ima le zase.
Od kod odločitev, da se prijavite v MasterChef Slovenija?
V bistvu se nisem odločila sama. Na skrivaj me je, ob sodelovanju z mojim možem, prijavila svakinja Jasmina. Bila sem zelo presenečena, nikoli namreč nisem razmišljala o tem. Mislim, da je to precej težka reč in si izpostavljen. Predvidevala sem, da ni tako enostavno, kot zgleda na televiziji. Oddajo sem na televiziji vedno zelo rada gledala, nikoli pa nisem zares razmišljala, da bi se prijavila.
Od kod jima ideja?
Kuham že od vedno zelo rada in v bistvu je to zame sprostitev in veselje in, če so ob tem veseli še drugi, je to še toliko lepše. Sama sem se bala, da bi ob kritiki izgubila to ljubezen do kuhanja in verjetno sta vedela, da se sama zato ne bom prijavila.
Kako se s prejemanjem kritike spopadate zdaj?
Prijetno sem presenečena, da sem prišla tako daleč. Tudi s pohvalo se človek težko sprijazni, če tega nisi vajen. Saj veste, ljudje večinoma raje negativno kritizirajo, kot pa pohvalijo.
Kako ste si organizirali čas, glede na to da sta z možem lastnika velikega čistilnega servisa?
Največji izziv je bil prav organiziranje časa in poleg posla tudi skrb za šolo. Pri poslu je šlo predvsem za tisoč odstotno podporo moža, sicer ne bi šlo. Izziv je bila tudi šola na daljavo, imava namreč dva šoloobvezna otroka, ki še potrebujeta podporo pri delu.
Kaj pa počnete v prostem času, če vam ga seveda še kaj ostane?
Kuhanje mi vzame res dosti časa, najdem pa tudi prosti čas. Kuhanje je hobi, obveza in ljubezen in pri meni se je zlilo eno. V kuhinji sem jaz, to je moje, tam mi nihče ne diktira. To me dovolj sprosti, da drugih hobijev sploh ne potrebujem, ampak prosti čas porabim za veselje drugih. Z otroci počnem kaj, kar njih zanima, sprehodim psa.
Za kuhanje sta vas navdušili babica in mama. Ali tudi vi to ljubezen prenašate na svoje otroke?
Sin je star devet in kaže veliko zanimanja. Sam pripravi palačinke, jajčka in ostale osnovne stvari. Moram ga pohvaliti, pri tem je zelo dober. Hčerka je stara šele šest, tako da samostojno še ne kuha, je pa zraven pri pripravi jedi. Nima še vztrajnosti.
Sin je star devet in kaže veliko zanimanja. Moram ga pohvaliti, pri tem je zelo dober.
Se veselite sinovega kuhanja, vidite v njem naslednika?
Jaz upam, da bom kdaj sedla in doživela štiri hodni meni, ki ga bo on pripravil. To bi bilo sanjsko!
Kdo je za zdaj največji oboževalec in katero jed najbolj pohvali?
Eno jed bi težko izpostavila, pa tudi sicer moji vsaj poskusijo zmeraj vse, kar pripravim. Mož je še vedno največji potrošnik in oboževalec. Včasih verjetno tudi malce po sili razmer. Naj pa izpostavim, da je postal zdaj veliko bolj odprt za nove stvari, Ne le pohana kura in restan krompir in goveja župa, poleg klasike zdaj jemo ribe priloge in vse mogoče kombinacije. To, da je odprt za nove jedi, mi je še v večje veselje, kot, da bi bil fokusiran le ne eno jed. Je pa resen kritik. Se je že pohecal: “Ne morem pohvalit nečesa, kar mi ni najbolj všeč, sicer mi boš to še kuhala!”
To, da je mož odprt za nove jedi, mi je še v večje veselje, kot, da bi bil fokusiran le ne eno jed. Je pa resen kritik.
Kaj je vaš adut v šovu MasterChef Slovenija?
Verjetno odprtost za vse. Nisem le pek, niti le kuhar. Rada pripravljam slano, sladko in vse, kar je novega.