V kidričevskem podjetju Talum, kjer proizvajajo primarni aluminij in aluminijaste izdelke, tudi letos razpisujejo kadrovske štipendije za dijake in študente.

V Skupini Talum so objavili razpis za kadrovske štipendije za novo šolsko oziroma študijsko leto 2021/2022. K prijavi vabijo dijake in študente, ki se izobražujejo na programih strojni tehnik, mehatronik operater, oblikovalec kovin-orodjar, elektrotehnik, elektrikar, metalurški tehnik ter magister inženir metalurgije in materialov.

Podrobnosti o razpisnih pogojih za Talumove kadrovske štipendije najdete na tej spletni povezavi.

Prijave v Talumu sprejemajo do 6. septembra letos. Kandidate bodo o rezultatih izbora pisno obvestili najkasneje do 30. septembra letos.

Trenutno imajo 30 štipendistov

V Talumu imajo dolgoletno tradicijo štipendiranja, saj so prve kadrovske štipendije razpisali že daljnega leta 1964. Trenutno imajo 30 štipendistk in štipendistov. V tovarni si želijo, da bi se jim kmalu pridružilo čim več novih, saj veljajo poklici teh strok za izrazito deficitarne.

V Talumu poleg štipendij ponujajo tudi že tradicionalni praktični prikaz poklicev, organiziran ogled proizvodnje za mlade, možnost opravljanja obvezne prakse, mentorstvo pri seminarskih in drugih nalogah.

“V Skupini Talum se zavedamo, da je ključ do uspeha v znanju, ki je ena izmed naših temeljnih vrednot. Nove okoliščine korona obdobja prinašajo prilagoditve dosedanjega načina delovanja in spreminjanje dolgoletnih strategij v smeri večje prilagodljivosti in učinkovitosti. V Talumu smo novim okoliščinam prilagodili tudi strategijo štipendiranja,” so povedali v Talumu.

Štipendisti postanejo del kolektiva

Izboru kadrovskih štipendistov v Talumu dajejo veliko težo. Študent ali dijak z dnem, ko postane njihov štipendist, postane del kolektiva. Z obvezno enomesečno prakso štipendiste v delovni proces vključujejo že v času šolanja.

K izboru bodočih sodelavcev v Talumu pristopajo na podlagi ocene prihodnjih potreb v proizvodnji.

“Želja Taluma je tudi, da njihovi štipendisti seminarske naloge, diplomsko in magistrsko delo opravijo s pomočjo mentorjev v podjetju in na temo, ki se določi glede na aktualne razvojne usmeritve v družbi,” so še povedali v Talumu.