Perutnina Ptuj je sporočila, da so na podlagi dobrih polletnih rezultatov poslovanja in dogovora med upravo ter predstavniki sindikata z junijem zvišali plače za 5 odstotkov. Skupaj z januarskim povišanjem to pomeni 10-odstotno zvišanje plač v letu 2024.

Ta dvig vključuje tudi junijsko plačo, ki bo izplačana julija. S tem bodo imeli vsi zaposleni v Perutnini Ptuj d.o.o. in njenih hčerinskih družbah v Sloveniji izhodiščno bruto plačo, ki bo višja od zakonsko določene minimalne plače.

Drugi dvig plače v letu 2024

Tudi zaposleni na najmanj zahtevnih delovnih mestih bodo imeli osnovno izhodiščno plačo najmanj 1.327 evrov bruto oziroma 906 evrov neto, k čemur se prištevajo in izplačajo še vsi dodatki (nadure, delovna doba itd.). To je že drugi dvig plač v Perutnini Ptuj v letu 2024, saj so 5-odstotno zvišanje plač izvedli že januarja. Poleg tega bo Perutnina Ptuj v juniju vsem zaposlenim izplačala regres v višini 1.950 evrov. ''S tem Perutnina Ptuj ostaja zvesta zavezam k ustvarjanju spodbudnih pogojev za delo in nenehnemu dvigovanju življenjskega standarda svojih zaposlenih,'' so še zapisali v svojem sporočilu.