Ljubljanske mlekarne so v četrtek iz Luke Koper odpremile prva dva ladijska kontejnerja sladoleda Planica za Kitajsko. Kot so sporočili iz družbe, gre za pomemben preboj podjetja, zlasti v luči razmer ob pandemiji in viških mleka, ki se pojavljajo po vsej Evropi. Letos nameravajo na Kitajsko odpremiti skupno 43 ton sladoleda.

V trenutnih razmerah so uspešnih poslov še bolj veseli

“V času, ko je zaradi globalne pandemije novega koronavirusa svetovno gospodarstvo ohromljeno, izvozna negotovost pa zelo velika, smo uspešnih poslov, kot je ta, še toliko bolj veseli. Prodaja trajnega mleka na Kitajskem prinaša dobre rezultate, potrošniki, ki posegajo po naših izdelkih, pa slovensko zeleno okolje ter preskrbno verigo z mlekom in mlečnimi izdelki, ki se začne na majhni slovenski kmetiji, upravičeno povezujejo z visoko kakovostjo,” je v današnjem sporočilu dejal direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič.

“Prodaja trajnega mleka na Kitajskem prinaša dobre rezultate, potrošniki, ki posegajo po naših izdelkih, pa slovensko zeleno okolje ter preskrbno verigo z mlekom in mlečnimi izdelki, ki se začne na majhni slovenski kmetiji, upravičeno povezujejo z visoko kakovostjo,” je v današnjem sporočilu dejal direktor Ljubljanskih mlekarn Tomaž Žnidarič.

Zato pričakuje, da bo dopolnitev asortimana s sladoledi Planica pozitivno sprejeta med potrošniki. Letos nameravajo na Kitajsko nameravamo odpremiti skupno 43 ton sladoleda, je dodal.

Pet tednov do cilja

Prva pošiljka, v kateri je skoraj 35.000 kosov sladoledov Planica tropic in Planica čoko, pakiranih v litrske embalaže, bo do cilja potovala predvidoma pet tednov.

Prva pošiljka, v kateri je skoraj 35.000 kosov sladoledov Planica tropic in Planica čoko, pakiranih v litrske embalaže, bo do cilja potovala predvidoma pet tednov.

Ljubljanske mlekarne so največji predelovalec slovenskega surovega mleka, kmetje jim vsak dan zagotovijo več kot 500.000 litrov svežega surovega mleka, kar je tretjina prireje slovenskih kmetij. Ker ima Slovenija 130-odstotno stopnjo samooskrbe pri mleku, bi lahko zapiranje meja in izvozna negotovost vplivali na ravnotežje v panogi.

Ljubljanske mlekarne: Kupujmo lokalno!

“V zadnjem času se pojavljajo številne pobude potrošnikom, naj posegajo po slovenskih izdelkih, čemur se pridružujemo tudi v Ljubljanskih mlekarnah. Le s skupnimi močmi lahko uspemo zmanjšati negativne vplive trenutnih razmer na stabilnost naše panoge. S tega vidika so nove priložnosti na tujih trgih zelo dragocene,” je dodal Žnidarič.

STA