Na 21. senzoričnem ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi je strokovna ocenjevalna komisija priznanja odličnosti podelila 178 izdelkom iz podjetij Conditus, Delakorda, Don Don, Pekarna Grosuplje, Čož, Hlebček, Konditor, Mercator IP, Mlinotest, Mlinopek, Pekarna Baškovč, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, Pekarna Spar, Pekarne Ptuj, Zebra Patisseries in Žito.
Skupaj so v petih dneh ocenili 216 izdelkov iz 18 podjetij. »Letošnjo podelitev odličnih pekovskih izdelkov zaradi epidemija koronavirusa obeležujemo na malo drugačen, a kljub temu poseben način. Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Na GZS-ZKŽP s predanostjo podpiramo njihova prizadevanja, da ohranijo svojo izjemnost. Verjamemo namreč, da je odličnost doma v Sloveniji,« je poudarila dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP. Zato prav s tem namenom vsako leto izvedejo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike.