Stranke Abanke in Nove KBM, ki sta v postopku integracije, bodo lahko od srede z debetnimi karticami dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih v skupni mreži 492 bankomatov po vsej Sloveniji. Storitve bodo za stranke obeh bank brezplačne, sta sporočili banki.

“Banki tako strankam omogočata cenejši in lažji dostop do storitev na približno dvakrat več bankomatih kot doslej,” so navedli in pojasnili, da je to prvi korak, s katerim Abanka in Nova KBM, ki je uradna lastnica Abanke od začetka februarja, uresničujeta načrt postopne integracije.

Za prihranek denarja in večjo dostopnost mreže bankomatov

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je dejal, da je ustvarjanje skupne mreže bankomatov eden prvih korakov na poti povezovanja Nove KBM in Abanke. “Prepričani smo, da bodo stranke to novost, ki jim bo omogočila prihranek denarja in večjo dostopnost mreže bankomatov, dobro sprejele,” je ocenil.

“Prepričani smo, da bo Abanka kot članica skupine Nove KBM še bolj celovito zadovoljevala finančne potrebe svojih strank. Z razvejeno mrežo poslovalnic in bankomatov, vedno dostopnim elektronskim in mobilnim bančništvom ter svetovanjem in osebnim pristopom bomo še naprej ustvarjali dolgoročne partnerske odnose,” je dodal predsednik uprave Abanke Jože Lenič.