Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Aleksandra Pivec je v luči izrednih vremenskih razmer, zaradi katerih se v gozdovih podirajo drevesa, za torek sklicala krizni sestanek s predstavniki Zavoda za gozdove in predstavniki strokovnih služb ministrstva. Stanje na terenu si bo pozneje ogledala tudi sama.

Kot so zapisali na kmetijskem ministrstvu, se je Pivčeva na izredne vremenske razmere v gozdovih že odzvala z rednim spremljanjem stanja na terenu. Po jutranjem kriznem sestanku se bo na teren odpravila tudi sama.

Delo in gibanje v gozdu izjemno nevarno

Na izredne razmere v gozdovih so danes opozorili tudi v Zavodu za gozdove in prebivalcem odsvetovali zadrževanje v njih. Delo in vsakršno drugo gibanje v gozdu je v teh vetrovnih dneh izjemno nevarno, so zapisali in izpostavili, da sta minuli teden pri delu v zasebnem gozdu umrla dva človeka, najmanj dva pa sta se poškodovala.

Zaradi močnega vetra je danes med 8. in 12. uro za severozahod države Agencija RS za okolje izdala rdeče vremensko opozorilo, v popoldanskih urah pa bo po napovedih vremenoslovcev veter oslabel.