Predstavitveno vozilo Huawei SOLAR Roadshow se je nahajalo v Ljubljani, njegova notranjost je javnosti predstavlja delovanje Huawei rešitev za pametnejše sončne elektrarne. Skupaj s partnerskim podjetjem SKE predstavil sistem, ki sončno energijo pretvarja v električno energijo.

Glavna prednost, ki jo izpostavlja Huawei za svojo rešitev za sončne elektrarne je uporaba umetne inteligence. Z njeno pomočjo se celoten sistem nauči navad in potreb uporabnikov ter temu primerno shranjuje in porablja energijo. Omogoča tudi avtomatizacijo procesov za izkoriščanje vedno najugodnejše cene energije.

»Huawei Solar so na voljo slovenskim podjetjem in gospodinjstvom preko partnerskega podjetja SKE in domačih sistemskih integratorjev,«  je povedal Sebastjan Brajer, vodja za Digital Power pri Huawei Technologies Slovenija, in nadaljeval, »prepričan sem, da bodo kupci prepoznali dodatno vrednost pametnih rešitev, ki lahko še dvignejo učinkovitost novih ali obstoječih sončnih elektrarn in jim tako pomagajo še dodatno znižati stroške električne energije. Huawei rešitve za sončne elektrarne imajo kar 10-letno tovarniško garancijo, ki jo je mogoče še podaljšati do 20 let, kar dodatno priča o kakovosti rešitev.«

»Huawei nudi vodilne rešitve Smart PV za upravljanje energije v sončnih elektrarnah. V njih je vgrajenega več kot 30 let strokovnega znanja na področju digitalne informacijske tehnologije. Z integracijo umetne inteligence in oblaka Huawei nadalje povezuje številne najnovejše IKT-tehnologije s fotovoltaiko za optimalno proizvodnjo energije, s čimer postane sončna elektrarna zelo učinkovita, varna in zanesljiva,« je še dodala Gordana Kisilak, vodja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja Huawei Slovenija.