Zaradi širjenja novega koronaviruso so danes odpovedali znameniti pustni karneval v Benetkah, je sporočil predsednik italijanske dežele Benečija Luca Zaia. V Benečiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 25.

“Prilagoditi se moramo drastičnim ukrepom,” je Zaia dejal novinarjem. Sem spada tudi odpoved beneškega karnevala “in še več”.

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah. V Italiji je sicer število okuženih z novim koronavirusom preseglo sto.

Ostaja ogrožen

Kasneje je portal STA poročal, da se je znameniti beneški pustni karneval danes kljub širjenju koronavirusa nadaljeval, poroča nemška tiskovna agencija dpa, vendar pa je ogrožen, je potrdil predsednik italijanske dežele Benečija Luca Zaia. “Prilagoditi se moramo drastičnim ukrepom,” je dejal. Poudaril je, da sem spada tudi odpoved beneškega karnevala “in še več”.

Odločitev naj bi sporočili še danes, poročajo italijanski mediji. Povorke in prireditve naj bi po prvotnih načrtih potekale do torka.

Zaradi širjenja koronavirusa in posebnih ukrepov v severni Italiji je ena od slovenskih turističnih agencij odpovedala načrtovan obisk beneškega pustnega karnevala. Kot je izvedela STA, so predstavniki agencije o tem ponoči obveščali prijavljene potnike za izlet, na katerega bi se morali odpraviti zgodaj zjutraj.

STA