Zaradi ukrepov italijanske vlade za zajezitev širjenja koronavirusa na severu države so med drugim preložene štiri nedeljske tekme nogometnega prvenstva serie A. Med preloženimi so tekme Interja iz Milana, Atalante, Cagliarija in Parme, za katere igrajo slovenski nogometaši.

Atalanta slovenskega reprezentanta Josipa Ilićića bi se morala danes srečati s Sassoulom, Inter, pri kateremu je trenutno poškodovan slovenski vratar Samir Handanović, pa s Sampdorio. Tretja prestavljena tekma je med Verono in Cagliarijem, za katero igra Valter Birsa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Naknadno je bila prestavljena tudi tekma Parme s slovenskim reprezentantom Jasminom Kurtićem v Torinu, ki bi se morala začeti danes ob 15. uri. AFP še poroča, da je pod vprašajem tudi domača tekma Interja proti Ludogorecu v evropski ligi, ki je na sporedu v četrtek.

Enajst mest izoliranih, Univerza v Trstu zaprta

Italijanska vlada je zaradi zajezitve širjenja koronavirusa v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v deželah Lombardija in Benečija, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve.

Zaradi ukrepov so preložene vse nogometne tekme od serie A do serie D in tudi druge športne prireditve v teh dveh deželah, naknadno pa tudi današnja tekma v Torinu.

Virus je namreč v petek in soboto terjal življenji dveh starejših prebivalcev, po zadnjih podatkih pa je število okuženih v Italiji preseglo 100.

Iz preventivnih razlogov so se italijanske oblasti odločile celo zapreti Univerzo v Trstu, in sicer od 24. 2. do 1. 3.

Prve športne odpovedi v Evropi

“Opravičujemo se nogometnim navijačem in tudi navdušencem ostalih športov, ki so se nameravali udeležiti tekem v nedeljo, vendar moramo biti odgovorni državljani,” je dejal italijanski premier Giuseppe Conte ob napovedi ukrepov.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa gre za prve odpovedi športnih tekmovanj v Evropi zaradi širjenja virusa sars-cov2, ki se je konec lanskega leta sprva pojavil na Kitajskem.

Drugod po Italiji so bile v soboto odigrane štiri tekme serie A, danes pa so poleg prestavljenih na sporedu še dve. Tako se je ob 12.30 začela tekma med Genoo in Lazijem, Žan Majer pa bo z Leccejem ob 18. uri gostoval pri Romi.

STA