V Italiji se je znotraj urgentnega klicnega centra v Bergamu za COVID-19 okužilo več operaterjev, vključno z 46-letnim operaterjem Diegom Biancom. Italijanski mediji pišejo, da je tehnični operater delal znotraj klicnega centra v bolnišnici Papa Giovanni XXIII, kjer so sprejemali urgentne primere zaradi okužb s koronavirusom.

Po sedmih dnevih vročine umrl na svojem domu

Bolnišnico so sicer zaprli že pred dnevi, potem ko je več operaterjev poročalo o simptomih okužbe. Vsi so ostali v domači samoizolaciji, urgentne klice pa si tako preusmerili na druga mesta. Diego Bianco je po 7-dnevni vročini umrl na svojem domu. Živel je v kraju Montello, v majhnem mestu s 3200 prebivalci, kakih 60 kilometrov iz Bergama. Bil je poročen in imel je sina.

Mnogi umrejo na svojem domu, v bolnišnicah ni dovolj kapacitet

Kot smo že pisali, velja v Italiji zaradi vse večjega števila okužb izredno stanje. Največji problem je v tem, da število bolnikov močno presega kapacitete bolnišnic in respiratorje, ki so na voljo. Zato morajo italijanski zdravstveni delavci sami določiti, koga vzeti na zdravljenje oz. kdo ima večje možnosti preživetja. Kot posledica mnogi, celo mladi ljudje, umrejo na svojem domu.