Video posnetek izpred nekaj let prikazuje štiri pravnuke (Sofia, Melanie, Amanda in August) Kurta von Trappa (ki mu je bilo v resničnem življenju ime Werner), znanega kot “nepoboljšljivega”.

Pevska skupina The von Trapps

Četverica je bila do leta 2016 del pevske skupine The von Trapps, ki je nadaljevala z izročilom legendarnih Trapp Family Singers. Njihov praded je bil Georg Ritter von Trapp, njihova prababica oz. “pramačeha” pa Maria von Trapp, ki sta ju v omenjenem filmu ovekovečila igralca Christopher Plummer in Julie Andrews.

Posnetek je bil deležen več kot milijon ogledov na spletnem portalu YouTube, von Trappovi pravnuki pa naj takrat sploh ne bi bili vedeli, da je ta posnetek objavljen.

Družina von Trapp se je naselila v Vermontu, potem ko so pobegnili iz Avstrije, ki so jo zasedli nacisti, ker je Georg von Trapp zavrnil prepevanje na zabavi za Hitlerjev rojstni dan in odklonil ponujeno službeno mesto v nemški mornarici. Marija v knjigi z naslovom Hvalnica družine Trapp iz leta 1955 opisuje njihovo življenje na poti in kako je številčna družina ostala trdno zasidrana v katoliški veri. V knjigi izvemo, da so se von Trappovi ob božiču tudi v ZDA udeleževali kar treh svetih maš, enako kot v domači Avstriji.