Globalno

VIDEO: V Izraelu prvi množični koncert za tiste, ki so bili cepljeni

Uredništvo , 06.03.21 ob 14:31

Da so lahko gledalci vstopili na stadion, so morali pokazati potrdilo ministrstva za zdravje, da so prejeli oba odmerka cepiva. Dostop do kulturnih prireditev, športnih dvoran in hotelov je v tej državi trenutno na voljo samo tistim, ki imajo potrdilo o cepljenju.

VIDEO: V Izraelu prvi množični koncert za tiste, ki so bili cepljeni

Na stotine ljudi, ki so že bili cepljeni proti koronavirusu, se je v petek udeležilo koncerta na prostem, ki ga je organizirala mestna vlada v Tel Avivu. To je bil prvi tovrstni koncert po izbruhu pandemije.

Petsto navdušenih obiskovalcev z zaščitnimi maskami je spremljalo koncert izraelske pop pevke Ivri Lider na nogometnem stadionu Bloomfield. Da bi lahko vstopili na stadion, so morali gledalci pokazati potrdilo, da so prejeli oba odmerka cepiva proti koronavirusu, poročajo tamkajšnji mediji. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivri Lider (@ivrilider)

Dostop do kulturnih prireditev, športnih dvoran in hotelov je v Izraelu trenutno na voljo samo tistim, ki imajo potrdilo o cepljenju. Od začetka pandemije je država poročala o 796.465 okuženih in 5.834 mrtvih

Kampanja cepljenja v Izraelu sicer velja za eno najuspešnejših, razloge za to pripisujejo digitaliziranemu zdravstvenemu sistemu in zadostnim količinam cepiva. Izraelu je namreč z ameriškim Pfizerjem sklenil dogovor o dostopu do podatkov o cepljenju v zameno za zadostno količino cepiva.