Srbska skupina Električni Orgazam, ki je bila ustanovljena 13. januarja 1980, je nastala po koncertu skupine Leb i sol v Domu sindikatov, pevec skupine Srdjan Gojković Gile pa je v kratkem videu na Instagramu opisal, kako se je to zgodilo.

Prva pesem Natakar nas sovraži

»Pili smo za mizo, Duca Marković, Jovec (Ljubomir Jovanović, prvi kitarist orgazma), Ljuba (Ljubomir Đukić, organist) in jaz. In ob tej priložnosti je Ljuba po zelo dolgem čakanju natakarja, ki nam nikoli ne bi prišel, da bi prinesel pijačo, Ljuba posnela prvo pesem Električnega orgazma z naslovom Natakar nas sovraži,« je za srbski portal Danas pojasnil Gile. Dodal je, da se letos se pripravljajo na praznovanje 40. rojstnega dne, kot edinega preživelega benda te generacije na beograjski alternativni sceni. Praznovanje načrtujejo 19. marca, ko je njihov koncert napovedan prav v dvorani, iz katere vse izvira.

Pustili nekaj svojih brezčasnih uspešnic

Skupina je že v začetku leta 1981 skupaj s skupinami akrobatov Charlo in idolov posneli skupno ploščo z imenom Paketna ureditev, ki je v takratni Jugoslaviji velja tudi za začetek novega vala. A seboj so pustili tudi nekaj svojih brezčasnih uspešnic, kot so Zlati papagaj, Kapetan Esid, Tako si močna, Nebo in še nekatere druge.