18. in 19. junija 2021 se je na Fakulteti za fizioterapijo v Kopenhagnu na Danskem, deloma pa tudi na spletu, odvilo svetovno prvenstvo v masaži. Tekmovalci z vsega sveta so se pomerili v sedmih kategorijah: švedska masaža, tajska masaža, wellness masaža, freestyle masaža s pridihom vzhoda, freestyle masaža s pridihom zahoda, masaža na stolu in športna masaža.

V kategoriji freestyle masaže, inspirirane z zahodno masažo, je zmagala Iza Gobar. 29-letna fizioterapevtka, ki zdaj živi v Ljubljani, je leta 2015 diplomirala na univerzi Alma Mater Europaea v Mariboru.

Iza Gobar je na tovrstnem tekmovanju, ki ga prireja Mednarodna maserska zveza (International Massage Association), sodelovala prvič. V videoposnetku si lahko ogledate tudi njeno masažo, ki je navdušila strokovno komisijo.

Zmagovalna masaža je mešanica različnih pristopov

Iza Gobar je pred tekmovanjem povedala: “Med študijem sem se naučila različnih tehnik, na primer švedske masaže in masaže globokih tkiv, ki sta moji osnovi. Zmerom sem čutila globoko potrebo pomagati ljudem, zato sem se želela o človeškem telesu naučiti še več in masažo izboljšati s številnimi terapevtskimi metodami in pristopi z Vzhoda in Zahoda.”

Razkrila je, da je njena masaža zelo individualna mešanica klasične švedske masaže, masaže hrbtenice, masaže globokih tkiv in nežne mobilizacije.