Američani so za minuli zahvalni dan posneli ganljivo reklamo o legendarnem vesoljčku, v kateri se E. T. vesoljček in Elliott za praznike spet združita. Njuno snidenje je precej ganljivo in mnogi se strinjajo, da si štiriminutna reklama zasluži oskarja.

»Veliko se je spremenilo, odkar si bil zadnjič tu,«

Gre za reklamo, poroča Siol, ki jo je posnela telefonska družba Xfinity, njeno tokratno praznično sporočilo pa je: »Ponovna navezava stikov za praznike«.

E. T. se po 37 letih spet obišče starega prijatelja Elliotta na Zemlji, ki je že odrasel moški z družino in dvema otrokoma. »Veliko se je spremenilo, odkar si bil zadnjič tu,« mu je dejal Elliott, medtem ko mu njegov sin pokaže, kaj sta splet, virtualna resničnost, pa tudi, kakšno je danes gledanje televizije.

Poklon slavnemu vesoljčku

Štiriminutna reklama je poklon slavnemu vesoljčku, saj vključuje tudi njegovo ljubezen do čokoladic Reese’s in nepozaben prizor letečih koles skozi nebo. Henry Thomas, igralec, ki je pred 37 leti odigral mladega Elliotta, pa dodaja: »Ljudje so s to reklamo dobili vse, kar bi si želeli v nadaljevanju filma, brez nepotrebnih dodatkov, ki bi lahko uničili lepoto originala, ki ima posebno mesto v srcih ljudi.«