Srbske trgovine po novem omogočajo napreden način plačevanja, saj se bo lahko številne izdelke, ki bodo označeni s posebno kodo, plačevalo s pomočjo aplikacije za skeniranje QR kode.

S QR kodo najprej v Mercator

Prvi trgovec, ki je svojim kupcem omogočil plačevanje z NBS IPS QR kodo na svojih prodajnih mestih je Mercator. Tak način plačevanja bo za trgovce lažji, saj bo takoj pošiljal podatke o produktih, ki jih kupci najpogosteje kupujejo, prav tako pa bodo stroški samih transakcij veliko nižji. Prvi, ki bodo lahko koristili uporabo aplikacije za plačevanje preko QR kode, so komitenti Banke Poštanska Štedionica, kmalu pa bodo sledile tudi ostale srbske banke, kot so Komercijalna banka, AIK banka, Erste bank, Credit Agricole, Eurobank, NLB banka ter Direktna banka.

Sodobne aplikacije si bo na svoj telefon mogoče naložiti v mobilnih trgovinah Google Play Store in v App Store.

Hitro in enostavno plačevanje

Uporabniki aplikacije bodo imeli na voljo dva načina instant plačevanja na prodajnem mestu – »IPS pokaži« ali »IPS skeniraj«, oba načina pa bosta omogočala preprosto in takojšnje plačevanje, saj bo denar od kupca od trgovca prenesen že v nekaj sekundah.Trgovine, v katerih bo mogoče plačevati izdelke s pomočjo QR kode, bodo jasno označene z »IPS« logotipom.