V Los Angelesu je mrliški oglednik predal posmrtne ostanke vseh umrlih v strmoglavljenju helikopterja Kobe Bryanta. Poleg njega je umrla njegova hčerka in še sedem ljudi. Bilo so na poti na košarkaško tekmo. Kot vzrok smrti je, kot poroča 24ur.com, navedel hude poškodbe, ki so nastale kot posledice strmoglavljena.

Oboževalci pokojnega se sprašujejo kdaj bo potekal pogreb. Kdaj bo zaenkrat še ni znano. Bryantova vdova Vanessa se s predstavniki Los Angeles Lakersov in mestnih oblasti dogovarjajo za organizacijo javne spominske slovesnosti.  Najprej so načrtovali, da bi bila v športni dvorani Staples Center v Los Angelesu, a so ugotovili, da bo dvorana, ki ima sicer 20 tisoč sedežev, premajhna. Druga opcija je, da bi se odvila v La Coliseumu, kjer je nekaj manj kot 80 tisoč sedišč.

V javnosti posnetkih klicev na pomoč

Kot še poroča 24ur.com so zaokrožili posnetki petih klicev na pomoč. Vsi so opisovali močan pok, sledil je požar. »Hodim po stezi in zaslišal sem letalo. Mislim, da je bilo v oblakih. Nismo ga videli, a smo slišali močan pok, nato pa ogenj,« je, kot so zapisali na prej omenjenem portalu, dejal eden od klicateljev. »Helikopter je trčil v hrib. Vidim plamene,« pa je gasilcem povedal drug.

Končno poročilo o nesreči bo na voljo šele čez leto dni.